tova0523.jpg

  Tova er en voksen hunnkatt på ca 5 år (født 2018), som kom til oss fra en liten kattekoloni. De første ukene i fosterhjem gjente hun seg og kom bare frem om natten, men hun blir sakte men sikkert tryggere på omgivelsene sine. Om morgenen kommer hun for å få mat sammen med de andre kattene i fosterhjemmet, og hun nyter å kunne gå ut litt i landlige utemiljøer. Hun slapper gjerne av i sofaen og på klorestativ, og virker trives godt. Hun snuser litt hvis de strekker frem hånden til henne, men er fortsatt ganske skeptisk til mennesker og trenger fortsatt en del sosialisering.

  Tova må få et kattevant og rolig hjem med trygge uteområder.

  kaspermalin0323.jpg

  Malin og Kasper er født i 2016. De kom til oss via mattilsynet fra et hjem med dårlig kattehold, og begge bar preg av å ikke ha hatt det godt. De hadde ustelt pels, og mange vonde tenner som trengte å trekkes, og nå har begge kun hjørnetennene igjen. Dessuten hadde Kasper øyebetennelse, og Malin kraftig ørebetennelse i begge ører, som har trengt langvarig medisinering og veterinæroppfølging over mange uker. Begge var ganske redd når de kom til oss, og trengte litt tid til å tilpasse seg sin nye livssituasjon. Det ble selvfølgelig også ekstra skummelt med mange turer til veterinæren og langvarige medisineringer under denne perioden. Men nå er de endelig kvitt alle vondtene sine, og det gode liv kan begynne for Kasper og Malin. De har begge blitt veldig kontaktsøkende, og kommer gjerne på fanget for masse kos. Kommer èn av dem bort så er den andre ikke langt unna. De er veldig nysgjerrig og leken, og setter veldig pris på hverandres selskap. De har lange "samtaler" med hverandre, med mange morsomme koselyder. Malin og Kasper vil gjerne ha hjem sammen, helst en plass der de kan få ligge på hvert sitt fang, i et rolig og kattevant hjem. De kan få hjem enten som innekatter der det er god plass (gjerne luftealtan), eller til et hjem med rolige og landlige uteområder, uten mye mennesker og biler/leven.

  91CCE025-FB09-479A-B398-0362CE063125.jpeg
  Tyra er en av flere katter vi tok i mot fra en liten kattekoloni i en nabokommune. Hun er en forsiktig pus som trenger tid og tålmodighet for å bli trygg på oss mennesker. Hun har vært i fosterhjem siden september 2022, og har sakte men sikkert blitt tryggere og slått seg til rette der. I starten freste hun når noen kom for nærme, og gjemte seg ofte. Men, etter en stund har hun blitt mye tryggere, spesielt på fostermor. Nå elsker hun å ligge i armkroken, og maler høyt når hun klappes. Hun har hatt en virkelig fin utvikling! Fremmede er fremdeles skumle, og Tyra ønsker seg et rolig hjem hvor hun kan bli trygg i sitt eget tempo. Videre så går Tyra fint sammen med andre katter; i fosterhjemmet leker og herjer de ofte. Tyra er også en veldig nysgjerrig på verden utenfor. Hun trenger derfor et hjem som kan tilby henne et rolig og trygt uteområde, uten masse folk/biler og andre uroligheter.

  teddy0123.jpg

  Teddy er en veldig kosete og herlig hannkatt på ca 5 år. Han er veldig sosial, og liker og være rundt eieren sin. Er ekstremt glad i kos og oppmerksomhet, liker og leke.
  Hopper ikke oppå bord eller benker inne. Han er ikke så glad i andre katter, så han bør helst få hjem som alene-katt. Han er en skikkelig sjarmør som man fort blir glad i. Kan bli litt nervøs av høye lyder, liker og ha det rolig rundt seg.
  Er ikke glad i hunder. Han er vant til å være mye ute så han må få trygge utemuligheter i sitt nye hjem.
  Et hjem uten barn, og i landlig område, er drømmehjemmet for Teddy.

  6EA248C7-09B3-47AB-8FAD-010E45B57DA6.jpeg


  Frida er en selvstendig og trygg katt på 8 år (født juli-13), som finner seg fort til rette på nye steder. Dette skriver fosterhjem om henne:  Hun mjauer litt om det er noe hun vil, ellers mjauer hun ikke utenom når hun vil si "hei". For eksempel ved tom vannskål setter hun seg i vasken under springen.
  Hun er en veldig sosial og kosete katt, som helst vil ligge inntil deg og bli kost med. Men av og til vil hun være i fred og legger seg steder du nesten ikke kan finne henne.
  Om kvelden når du skal legge deg kommer hun malende som en traktor og vil helst ligge i nærheten av hånden din, slik at hun kan bli kost med. Dersom du beveger deg begynner hun å male mer, i håp om at du enda ikke har sovnet og kan gi henne enda mer kos.
  Frida trenger et hjem der hun får mye sosial oppmerksomhet og får lov til å gå ute fritt. Hun er vant til barn og mye folk i hjemmet.
  Frida er diagnostisert med forstørret hjerte, og står på forebyggende hjertemedisin.

  susie0522.jpg

  Susie er en nydelig voksen jente med masse personlighet (født april-14). Hun er en veldig kjærlig pus, som kommer løpende med halen i været når hun vil ha kos. En skikkelig primadonna som vet hva hun vil! Hun vil gjerne ligge på fanget, og ellers være med på det man gjør på. Hun er nysgjerrig og utforskende, alt nytt er spennende. Som sagt så er hun glad i kos og nærhet, men blir man for ivrig og klapper for lenge eller for mye, blir hun overstimulert og kan da si stopp på katters vis; med en liten lusing eller et glefs. Hvits man holder seg innenfor hennes klappetoleranse, er det ingen problem. Hun kommer med oppskrift ;) Hun har en lang fluffy pels som krever litt stell, men både børsting og klipp går veldig fint når man tar det i porsjoner. Hun trenger et kattevant hjem som kan forstå og respektere hennes personlighet. Hun er liker ikke barn, og må derfor få et voksent hjem uten barn nå eller i fremtiden. Hun må også være alenekatt i huset, da hun ikke er begeistret for sine artsfrender.. Rolige og trygge utemuligheter er høyt på listen for hennes fremtidige hjem, så hun kan få ut litt energi ute.

  pjusken1021.jpg

  Pjusken er en flott hannkatt som ble fanget inn etter et liv ute. Han brukte sin tid på å bli vant til innelivet, men da han skjønte at fostermor ikke var farlig, ble det fort forandring. Om det koses eller lekes maler han uten stopp, og potene knar han i takt med malingen. Han elsker oppmerksomhet, og starter hver morgen med et hei og halen i været før det er tid for morgenkos. Kos må skje på hans premisser, og han kan bruke litt tid på å venne seg til nye mennesker, men med en gang han skjønner at folk ikke er farlig vil han ha så mye kos som overhode mulig. Han er veldig glad i lek, spesielt med fiskestang med fjær. Det er viktig at Pjusken kommer til noen som er kattevant og som vil gi han tid til å vise hvor fin han kan være når han er trygg. Pjusken trenger en voksen og rolig familie som bor landlig og trygt til, slik at han kan få være ute når han blir klar for det.
  Oppdatering fra fosterhjem : Han er veldig glad i kos, og å sitte på fanget. Han har sine favorittfang, men hvis de ikke er ledige så sitter han gjerne på andre sine fang. Det er fint å se at han er blitt veldig trygg på mennesker og mye mindre nervøs. Han reagerer ikke lenger på høye lyder og brå bevegelser. Som det allerede står om han, så er han veldig glad i å leke. Han er glad i å leke med fiskestang-leker, men alt som beveger seg er en potensiell leke.

  77498121-A4E6-474D-A277-492B188C6D81.jpeg
  Grethe er en yndig liten jente, født juni-21. Trefargede Grete er usedvanlig vakker med spesielle tegninger og våkent blikk. Hun er kvikk, nysgjerrig og trives godt når hun får utforske omgivelsene både inne og fra vinduskarmen. Grete er ganske sky, men nyter kos og maler høyt dersom man er tålmodig. For å kunne klappe er det best om hun ligger i hulen sin eller under et møbel der hun kan finne roen. Under lek glemmer hun å være sky og kaster seg inn i jakt på fiskestang med stor entusiasme og høye sprett. Hun glemmer også å være sky når middagen serveres. Grete har stor glede av å leke med broren Hans, men uten Hans tilstede er hun mer sosial mot oss mennesker. Dette er et bedårende sjarmtroll som hver dag lokker frem smilet i fosterhjemmet. Grethe trenger en rolig og voksen familie, uten småbarn, og et hjem med landlige og rolige/trygge utemuligheter slik at hun kan være ute også når hun er stor nok til det.

  katinka1021.jpg

  Katinka er en skjønn jente på født i 2017. Katinka brukte veldig langt tid på å bli trygg i fosterhjemmet, og bodde lenge i sofaen. Men når hun først ble trygg har hun vist seg å være tidenes kosekatt. Hun vil helst ligge på fanget, og kan være ganske påståelig på det. Hun virkelig elsker kos, men trenger noen som lar hun komme til dem, og ikke er for brå i starten. Hun er en veldig snill katt, og blir veldig sjeldent sint eller irritert. Hun er også veldig leken og vil nok sette stor pris på å få et hjem der hun også kan være ute og leke seg. Katinka trenger et rolig voksent hjem, med landlige og trygge utemuligheter når hun etterhvert er klar for det.

  sussi0921.jpg

  Sussi er en skjønn voksen dame (født 2015) som trenger nytt hjem etter at eieren hennes
  døde. Hun trenger et rolig og kattevant hjem som kan lese signalene hennes. Dette sier
  fosterhjemmet om Sussi: Sussi er en rolig og snill katt. Hun var ganske redd og gjemte seg
  mye i starten, men etter at hun ble husvarm følger hun meg ofte rundt i leiligheten og er glad
  i oppmerksomhet. Når jeg står opp om morgenen eller kommer hjem fra jobb, møter hun
  meg med halen i været og har mye å "fortelle". Hun er veldig søt og insisterende når det er
  noe hun vil – f.eks. mat, kos/oppmerksomhet, eller et bestemt rom hun vil inn på. Hun er
  glad i kos når det passer henne, og hvis ikke trekker hun seg som regel unna (hun kan gi tegn
  til å ville småbite noen ganger, men det er aldri hardt og kan uansett unngås ved å ta hensyn
  til signalene hennes – de er ganske tydelige). I det siste har hun begynt å komme opp på
  fanget, og der kan hun bli liggende lenge. Kan leke litt med fiskestang, laser, osv. innimellom,
  men går ganske fort lei. Hun er skeptisk til besøk av folk hun ikke kjenner, men er samtidig
  nysgjerrig og tar seg som regel en liten inspeksjonsrunde etter hvert. Man blir dessuten fort
  populær hvis man har mat til henne. Hun er flink til å stelle pelsen sin selv, men bør børstes
  for å unngå mye hårballer. Så lenge hun syns været er fint nok, liker hun å kunne gå ut på
  altanen og nyte luften. Sussi trenger et rolig og voksent hjem, uten barn. Det må være
  landlige og rolige utemuligheter, da Sussi er vant til å være masse ute fra tidligere.

  60FC6ADB-CBE7-4431-9656-6BB229577989.jpegMorill (født aug.-16) ble fanget inn fra en gårdskoloni i Hardanger. Hun var veldig redd og forsiktig, og har trengt og trenger fremdeles sosialisering. Hun er fortsatt en veldig forsiktig pus som ikke vil bli tatt på, men hun synes det er greit å hilse ved å snuse på fingre. Hun er leken når stemningen treffer, men foretrekker å leke på egenhånd. Det hun liker best er når hun får ligge i fred på sofaen og deige seg. Morill har fortsatt et stykke å gå før hun er helt trygg på mennesker, og må få et voksent og tålmodig hjem der hun kan få god tid på å bli trygg. Morill må være innekatt i et hjem med god plass, helst med en sikret luftealtan så hun kan lufte seg litt der.

  rasmus1020.jpg

  Rasmus ble funnet for som bitteliten kattunge i 2017, under noen blikkplater sammen med to søsken. Han har trengt en del sosialisering, og er fortsatt en forsiktig pus. Når han først er blitt trygg er han oppsøkende, prater og maler mye, og er tidvis kosete. Han bor nå sammen med en annen katt i fosterhjem, men fosterhjemmet tror han ville passet bra i et hjem uten andre puser, og at sosialiseringen mot mennesker da hadde gått raskere. Han er veldig glad i mat og snop, og kommer opp på fanget om det er lovnad om noe godt snop. Han liker å leke, spesielt med laser og fiskestang, og han lager mange gøye lyder når han leker. Han liker å sitte og se ut på livet, været og fuglene.
  Rasmus må være innekatt i lang tid, men kan gjerne ha tilgang til en sikret luftealtan, og på sikt ha gode og trygge utemuligheter når han er klar for det.

  Oline0420.jpg

  Oline er en søt jentepus på født i 2019. Hun ble funnet på Nordnes, sammen med to søsken. Hun var veldig redd siden hun var født ute, og vi har brukt mye tid på å sosialisere henne. Hun har kommet seg veldig, og er blitt en artig og nysgjerrig jente. hun er fremdeles engstelig og nervøs, og trenger god tid på å bli trygg med nye omgiveler og mennesker. Hun er en veldig leken pusejente, og elsker fiskestenger og fjærpinner. Oline trenger et voksent og kattevant hjem, uten barn, med forståelse og tålmodighet til å la henne blomstre videre og bli tryggere og sosial. Hun er veldig forsiktig, og må være innekatt det første året, til hun er blitt tryggere og har grodd godt fast i hjemmet. Hun trenger landlige, rolige uteområder, med natur, når hun etterhvert er klar for å være ute litt.

  anniken0220.jpg

  Anniken er en søt og flott jentepus (født 2014). Fra å være en «villkatt» født ute har hun, med god sosialisering i fosterhjem, blitt en mer fortrolig og sosial pus, men har fortsatt en lang vei å gå. Hun elsker å få kos av fostermor, samt å jakte på fjær i strikk. Hun har silkemyk pels, og det beste hun vet er å begrave snuten sin inni armkroken til mennesket «sitt». Hun er fremdeles skeptisk mot fremmede, og er rask til å gjemme seg så snart noen andre enn fostermor kommer. Anniken trenger et rolig, voksent og kattevant hjem med tilgang til rolige og landlige utemuligheter, alternativt en sikret luftegård/altan. Hun er redd andre katter, og må derfor være eneste katt i hjemmet.
  Anniken er sterilisert, chipmerket og vaksinert. Hun kan besøkes i fosterhjemmet etter avtale.

  Ramona0618.jpg

  Ramona er en vakker voksen hunnkatt (født 2013). Hun ble funnet på BIR-bossanlegg med kattunger, og var drektig på nytt da vi tok hånd om henne. Et turbulent liv for Ramona, som har satt sine dype spor. Hun er en bestemt dame, men glad i kos fra dem hun er trygg på. Av fostermor får hun ikke nok av kos, men hun er fortsatt skeptisk til fremmede. Ramona trenger et rolig og kattevant hjem som kan la henne bli trygg i sitt eget tempo. Ramona har brukt lang tid på å bli trygg på fostermor og hjemmet, men har blomstret opp og blitt veldig trygg på livet sitt som hun nå kjenner det. Det vil bli snudd på hodet når hun flytter til nytt hjem, og derfor må det vises veldig stor tålmodighet og forståelse for Ramonas grenser og tilpassningsevner. Ramona har nettopp begynt å få være litt ute i hagen til fosterhjemmet, noe hun liker veldig godt. Derfor ønsker vi at hennes nye fremtidige hjem skal være i et rolig nabolag, med en god og trygg hage å utforske.

  blimedlemu

  fjernadopsjonu

  grasrotk1

  Bankkonto for gaver: 3625.39.68960
  Vipps: 94108
  SMS-gave: DBB [ditt beløp] til 2434