• Åpent mandag-torsdag 17-20, lørdag 13-16

Fjernadopsjon

DB sitt fjernadopsjonsprogram er inne i sitt 22. år (9. januar 1996).

Fjernadopsjonsprogrammet er en unik måte å hjelpe på. Ved at du støtter oss økonomisk, er du også med på å drive dyrevernarbeid. DB kunne ikke klart å hjelpe så mange dyr uten at DU betaler inn dine jevne beløp. Hjelpen vi gir kattene i Jekteviken er starten på et nytt og bedre liv. Vi gleder oss like mye hver gang en av kattene på hjelpesenteret vårt får sitt fremtidige hjem. 

Nedenfor kan du se en liten videosnutt fra den gamle fôringsstasjonen vi hadde i Marken. Den siste utekatten i Marken, Stine, døde 18 år gammel i 2012 etter et godt liv med god pleie.

 

28176539 10156390696950166 1236148850 nDet er krevende å drive praktisk dyrevern, både arbeidsmessig og emosjonelt. Det handler om liv og død dersom ikke hjelpen kommer tidsnok. Meldinger om kattekolonier er mange både innenfor og utenfor Bergen kommune. Det er en utfordring å dra av gårde til en kattekoloni uten å vite hva som møter en og hvordan tilstanden til kattene er. Antall katter i en koloni varierer mellom 10 til 15 medregnet små kattunger. Vi vet at vi aldri klarer å redde alle kattene i en kattekoloni, og det i seg selv er en belastning. Mange av kattene som har levd lenge i kolonien er preget av lite tilgang til mat, ubehandlede infeksjoner og mange har født kull på kull med kattunger.

Først må de yngste kattene tas ut av kolonien mens det enda er mulig å behandle dem før sykdommer har fått overtaket i de spinkle kattekroppene. Deretter må de voksne og eldre kattene innfanges. Dessverre må noen av dem få sovne inn etter anbefaling fra veterinær. Sykdommer som alvorlig nyresvikt og sterkt nedsatt lungekapasitet grunnet ubehandlede lungebetennelser, er vanlig hos de eldre og godt voksne kattene som har strevet et grusomt trist liv i intet. Det er vondt å se hvor preget kattene er av lengre tids lidelser, og derfor blir det tross alt godt å la dem slippe smertene. Alle kattene som har mulighet for et videre liv får nødvendig og ofte omfattende veterinærbehandling og med mange kontroller hos veterinær. De blir alle plassert i ulike dedikerte fosterhjem som ønsker å påta seg arbeidet og tiden det trengs for både sosialisering og medisinering.


Det er alltid en historie å fortelle den nye eier som overtar en katt fra Jekteviken. Nedenfor vil du få et innblikk i historiene til noen av kattene som er tatt i hus av DB de siste månedene:

image«Maya» er en av mange kattemødre som ble funnet sammen med sine tre små kattunger på kun to uker på et bossanlegg i utkanten av Bergen. Hvordan hun har havnet der er vanskelig å vite. I sin hjemløshet trekker ofte kattene til bossanlegg hvor det både er mulighet for å finne varme tilholdssteder og tilgang til matavfall. Et uverdig liv hvor de pådrar seg sykdommer. Heldigvis ble kattefamilien reddet før alvorlige sykdommer grep fatt i de spinkle kattekroppene. «Maya» var svært glad for å komme til et av våre dedikerte fosterhjem hvor hun fikk fred til å ivareta kattungene sine. Dessverre har «Maya» blitt påført astma i tiden hun levde på bossanlegget. Hun har vært under behandling og ulike kontroller, og riktig medisin er funnet til henne. Medisinen må hun ha resten av livet, men dette er ingen hindring for «Maya.» Hun er en glad og god hunnkatt som absolutt fortjener sitt eget hjem hvor hun kan få god omsorg.

 

image 1«Pushild» ble i sommer funnet ute i en av nabokommunene, preget av å ha gått ute i lengre tid. Hun var avmagret og hadde store klumper i pelsen og skorper etter sår på kroppen. Etter undersøkelser og veterinærbehandling viste det seg at «Pushild» ikke klarte å holde på urinen. Røntgen, ultralyd, blodprøver ble tatt, og det var vanskelig for veterinæ- ren å finne årsaken. «Pushild» kan ha blitt klemt/satt fast i noe i tiden hun var hjemløs og søkte tilflukt i ulike krypinn. Men vår flinke veterinær Madeleine gir seg ikke så lett, og ulike urinprøver ble sendt til laboratoriet. Måneder med medisiner i et flott fosterhjem har gjort underverker, og «Pushild» er kommet over kneiken. Nå fungerer hun helt fint, og skal ha et par siste kontroller før vi begynner jakten på det gode liv i nytt hjem for Pushild.

 

image 3Vi døpte den store flotte røde katten «Garfield» selv om den sikkert ikke på langt nær er så selvsikker som den opprinnelige «Garfield.» Vår «Garfield» ble innlevert til en dyreklinikk i en av våre nabokommuner. Dyrevenner hadde observert «Garfield» over lengre tid og etterlyst eier, De ba til slutt om hjelp til den snille hjemløse hannkatten. Dermed fikk DB henvendelsen fra dyreklinikken med spørsmål om vi kunne gjøre noe for «Garfield.» Nydelig og en svært beskjeden hannkatt som vi raskt så måtte få god tid i fosterhjem. Det var tydelig lenge siden «Garfield» hadde fått nyte noe av innelivet. Nå har han fått all nødvendig veterinærbehandling inkludert tanntrekk hos vår veterinær Madeleine på klinikken i Jekteviken. Vi venter et par måneder før vi søker etter et voksent godt hjem for snille «Garfield.»

 

image 2Det kommer en god del bekymringsmeldinger på vår vakttelefon. Her kom også meldingen om nydelige «Lene,» som hadde gått ute i lengre tid og blitt matet av dyrevenner. Da «Lene» ble innlevert til vår veterinær Madeleine var hun svært tungpustet og avmagret. Hun ble oppstallet i Jekteviken for observasjon i forhold til pust og inntak av mat. Hun fikk spesialfòr de første ukene. Det er tatt en del blodprøver som skal sendes til laboratoriet. Mulig det må tas bronkoskopi. Mens det ventes på svar fra innsendte prøver er nydelige og sosiale «Lene» tatt i et flott fosterhjem. Her får hun mye omsorg og tilsyn i ventetiden før vi får henne helt friskmeldt. Vi ser frem til å finne det gode hjemmet til «Lene» når hun er klar for det. Hun vil bli en perfekt familiekatt.

DU er med på å opprettholde de gjenværende foringsstasjonene våre, samt å bidra med veterinærbehandling til de hjemløse kattene vi tar hånd om i vårt hjelpesenter i Jekteviken.

Som fjernadopsjonsforelder vil du får tilsendt 2 halvårsrapporter henholdsvis i juni og desember. I rapportene får du grundig informasjon om de ulike kattene og generelt hvordan tilstanden er både på våre utekattstasjoner og i vårt hjelpesenter i Jekteviken.
Det å være fjernadopsjonsforelder er en flott måte å hjelpe oss i arbeidet i det omfattende prosjektet for hjemløse og nødstilte katter.

VELKOMMEN - DIN hjelp kan være avgjørende for en av de hjelpetrengende kattene.

Dersom du ønsker å støtte vårt viktige hjelpeprogram, så send en mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Bankkonto for gaver: 3625.39.68960
Vipps: 94108
SMS-gave: DBB [ditt beløp] til 2434