Introduksjon av katt nr. 2

  IMG 8689Om man ønsker å introdusere katt nr. 2, er det viktig at man tenker gjennom hvilken type katt som vil passe best sammen med den katten man har fra før. (Vilken katt ville katten valgt?) Hvilket temperament passer best? (Leken, rolig, aktiv, sky, osv.) Voksne katter må være kastrert/sterilisert før de introduseres for en ny katt. Introduksjonen bør ikke skje for fort. La den nye katten være alene på et rom i 1-3 uker slik at kattene kan kjenne lukten av hverandre, og på denne måten få venne seg til hverandre. Bytt gjerne tepper eller lignende mellom kattene. I denne perioden kan eier få et forhold til og bli kjent med den nye katten før kattene treffes.

  Katterommet bør ikke ha gjemmesteder som gjør det vanskelig for nye eier å bli kjent med katten. ”Godkjente” gjemmesteder kan være huler eller lignende som det er greit at den nye katten gjemmer seg i, men som ikke gjør at eiere ikke får blikk-kontakt, ikke får anledning til å klappe katten, eller på annen måte hindrer at katt og eier blir kjent med hverandre. Katten som allerede bor i huset bør holdes inne i introduksjonsperioden, dvs. 2-3 uker slik at den ikke begynner å unngå den nye katten og hjemmet sitt. Det ideelle er om rommet den nye katten oppholder seg på har en sprekk under døren. Da kan kattene bli kjent gjennom denne sprekken, og man kan lettere se når man kan ta steget videre i prosessen gjennom å la kattene treffe hverandre under tilsyn.

  Det er naturlig at katter freser og knurrer til hverandre i starten, og det er viktig at kattene får lov å bli kjent på denne måten uten at eiere blander seg inn. Etter hvert kan man begynne å ha døren på klem, for så å utvide åpningen når man ser at kattene håndterer situasjonen på en grei måte, og de ikke lengre freser og knurrer til hverandre. Når kattene virker avslappet og trygge på situasjonen, kan de møte hverandre. Det er fortsatt greit om de freser eller knurrer til hverandre da dette er en del av prosessen.

  Om de blir sinte eller skremte, avbrytes introduksjonen, og man går tilbake til det siste steget kattene var fortrolige med. Katten som allerede bor i huset kan få lov til å gå ut så snart den virker fortrolig med det som skjer. Den nye katten må fortsatt holdes inne i 4-8 uker avhengig av gemytt.

  Bankkonto for gaver: 3625.39.68960
  Vipps: 94108
  SMS-gave: DBB [ditt beløp] til 2434