Adoptere en voksen katt

  IMG 3334Det er ikke noe problem å adoptere en voksen katt, og katten blir minst like fortrolig og glad i sin nye eier som det en kattunge ville blitt. En voksen katt som har gått hjemløs, vil kanskje sette enda større pris på et eget hjem fordi den har opplevd hva det vil si ikke å ha et hjem med en eier som tar seg av den.  

  Ha gjerne katten på et eget rom i begynnelsen, spesielt dersom katten er av den litt sky typen. Ha mat, vann og kattedo innen synsvidde, men ikke plasser kattedoen for nært mat og vann av hygieniske årsaker. Katten må få være i fred når den sover, spiser eller går på do. Etter hvert som katten begynner å bli trygg på eget rom, kan døren åpnes slik at katten kan få utforske resten av huset i sitt eget tempo. Ha gjerne egne plasser/områder hvor katten alltid får være i fred. Det anbefales at man har minst én klorestolpe eller lignende slik at katten har en plass der det er lov å file klørne sine. (Plasser dobbeltsidig tape på møbler man vil beskytte ekstra. Katter liker ikke kliss på potene, og vil unngå disse stedene.) Vær spesielt obs på komfyrer, vaskemaskiner og lignende slik at ikke katten kommer til skade.  

  Det er viktig å holde den nye katten inne i 4-8 uker – avhengig av kattens gemytt - og ikke slippe katten ut alene før den har skjønt hvor den bor. En mer sky og engstelig katt bør holdes inne lengre, og gjerne opp til et år. Katten bør være trygg inne og blitt fortrolig med eierne, før den slippes ut. Gå gjerne tur med katten de første gangene den blir sluppet ut. Da ser man om katten er trygg, og om den vet hvor den bor. Katten bør holdes inne om natten pga. det er sen kveld og tidlig morgen de fleste ulykker skjer. Selv om katten har begynt å gå ut, er det lurt å fortsette å ha en kattedo inne pga. da kan pusen selv velge om den vil være ute eller inne. Om katten blir dårlig i magen av noe den har spist, slipper man uhell inne ved fortsatt å ha en kattedo fremme.

  Bankkonto for gaver: 3625.39.68960
  Vipps: 94108
  SMS-gave: DBB [ditt beløp] til 2434