• Åpent mandag-torsdag 17-20, lørdag 13-16

Kastrér katten din!

Våren er snart i gang, og det betyr sesong for kattungefødsler. I tiden fremover vil altfor mange kattunger bli født ute i utrygghet eller i hjem der de er uønsket. For en stor andel av disse kattungene blir livet tøft og altfor kort. Den viktigste årsaken bak deres lidelser er at ikke mange nok kastrerer kattene sine. Vi oppfordrer alle katteeiere til å kastrere kattene sine, og presenterer her tre gode grunner til å gjøre det.

Kastrering gir mer sosiale katter
Kastrerte katter har et mer stabilt adferdsmønster og er generelt mer vennlige mot mennesker enn det ukastrerte katter er. De vandrer på kortere turer og blir derfor sjeldnere borte fra eierne sine. Kastrerte katter duftmarkerer mindre, bråker mindre og får færre firbente gjester på besøk. Dette gir lykkeligere katteiere, og færre misfornøyde naboer!

Kastrering er godt for kattens helse
Kastrerte katter har en lavere risiko for smitte av en rekke alvorlige infeksjonssykdommer. De havner langt sjeldnere i slåsskamp og får derfor færre skader sammenlignet med ukastrerte katter. Hunnkatter får en redusert risiko for utvikling av flere kreftformer ved tidlig kastering. Kastrering gir friskere katter, og færre bekymringer og lavere veterinærkostnader for eierne.

Kastrering bidrar til å redusere antallet hjemløse katter til å øke kattens status
Kattens status i Norge er lav. Et viktig middel for å øke kattens status og verdi i samfunnet er å redusere antallet katter som blir født hvert år. Vårt mål er et Norge uten annonser om kattunger som ”gis bort”, og der alle som påtar seg ansvaret for et katteliv følger det opp skikkelig. Skikkelig kattehold krever tid, kunnskap og omsorg - og det koster penger. Dette reflekteres ikke dagens ordninger rundt anskaffelse av katt, eller i det store antallet kattunger som blir overflødige i markedet. Målet vårt vil aldri bli en realitet uten at alle katteeiere kastrerer kattene sine.

 

Noen av kattungene som blir født i år vil vi kunne redde og omplassere til flotte hjem. Om du er på utkikk etter et nytt ”felint” familiemedlem, så er du hjertelig velkommen til en prat på hjelpesenteret vårt i åpningstiden mandag – torsdag kl. 17-20 og lørdag kl. 13-16.

 

Bankkonto for gaver: 3625.39.68960
Vipps: 94108
SMS-gave: DBB [ditt beløp] til 2434