Pamplona reklame

ImageRINGNES STANSET PAMPLONA REKLAME

Etter klager fra publikum og flere dyrevernorganisasjoner, deriblant Dyrevernalliansen, valgte Ringnes i august å stanse en reklame for drikkevannet Imsdal. I reklamen forteller en ung jente at noe av det hun må få med seg i livet er å løpe fra oksene i Pamplona i Spania.

 


 


Okseløpet i Pamplona er en årlig tradisjon hvor mengder av okser, som vanligvis blir holdt innesperret i trange, mørke innhengninger, jages ut i gatene med elektriske sjokk. Der venter jublende menneskemengder som skremmer dem til å løpe gjennom trange gater. Oksene mister ofte fotfestet grunnet unaturlig underlag og skarpe svinger i gatene, og benbrudd og andre skader er vanlige. I enden av løpet venter en blodig død i tyrefektingsarenaen.

ImageKommunikasjonssjef Hanne Bügel i Ringnes sier at firmaet selvsagt tar avstand fra dyremishandling, og at de etter nøye vurdering og viktige tilbakemeldinger valgte å stoppe reklamefilmen. Ønsker du å si din mening om okseløp og tyrefekting kan du sende et brev til: Spanias Ambassade i Norge, Oscarsgate 35, 0258 Oslo eller en e-mail til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.Kilde: Dyrevern