CÆSAR

Cæsar gikk lenge som hjemløs hannkatt, ukastrert og full i floker. Han var ganske redd når han kom til oss, men tiden i fosterhjem har hjulpet ham masse. Fosterhjemmet beskriver ham slik : Cæsar har vokst masse på de 2 mnd han har vært hos meg, både pels og kropp :) han har blomstret masse, fra en svart lydløs skygge som pilte over gulvet, til en meget pratsom og super sosial herremann. Elsker kos og befaler det ved hard hode dunking mot hånden. Han er ungdommelig i lek, hvor det går hardt for seg, det er noen leker som har måtte bøte med livet.. Nysgjerrigheten er på topp, noe som har hjulpet han masse i denne perioden.
Vi tenker at et voksent og rolig hjem, i landlige og rolige omgivelser, vil være et perfekt hjem for Cæsar :)

ZUZUKI

Dette er zusuki. Hun er en pusejente på snart syv år som har hatt en fortid i kattekoloni i Trondheim. Hun kom til oss sammen med en guttepus for nesten ett år siden og var da svært redd for menneskelig kontakt. Siden da har zusuki blomstret og er nå veldig glad i menneskene sine som hun følger etter hvor enn de går. Vi vet ikke stort om hva zusuki har gjennomgått i løpet av sine år ute, og hun er desverre redd hender. Dette har vi kommet oss rundt med en kosepinne og med den kan hun også ligge på fanget og klappes litt med hendene. Fosterhjemmet tror hun vil trives best i et voksent hjem, som innekatt, der hun kan få masse kos og lek på sine premisser. Hun er veldig leken og ser ut til å trives godt sammen med andre katter. Zusuki er en pus å bli glad og kommer til å bringe mye glede til sitt nye hjem med sprell, lek og et mjau som møter deg i døren når du kommer hjem.

FELIX

I begynnelsen av året fikk vi inn Felix og moren hans, Turid, som begge hadde gått flere år utendørs. Begge hadde lungeorm, og pelsen til Felix var svært skitten og flokete. Moren Turid ble raskt trygg på menneskehender, og selv om hun var en beskjeden dame, viste hun seg være utrolig glad i kos og selskap :) Med Felix var det annerledes. Han var en veldig redd og utrygg katt, og etter flere uker uten noen som helst fremgang på senteret, valgte vi å sende han til et av våre fosterhjem. Dette viste seg å være et godt valg!

"Felix har gjort STOR fremgang siden han ble plassert i fosterhjem hos meg. I begynnelsen så jeg lite til ham, og fikk selvfølgelig ikke lov til å ta på ham. Nå er han blitt litt av en liten kosegutt som ofte kommer opp i sofaen for en god klapp, og lener seg godt inn når jeg klør ham. Nå synes han kos er helt fantastisk. Han er fortsatt veldig utrygg, og slår ofte etter meg. Ikke med intensjon om å skade, men å sette meg på plass. Han har klørne inne, så det er bare en myk pote som treffer meg. Han går også og gjemmer seg ofte, men vi har nå kommet såpass langt at han fort kommer ut igjen om "faren" er over, og vi gjør merkbar fremgang her."

Fosterhjemmet melder også at Felix er veldig leken. :) Han fyker gjerne rundt om natten alene og leker, og leker også veldig gjerne sammen med fostermor. Hun ser stor potensiale i Felix, og vi er overbevist om at fremgangen kommer fortsette i tiden fremover. Vi håper at Felix etterhvert kan få et rolig og voksent hjem, uten barn, der han kan fortsette å blomstre hos sin egen familie.

BONNIE

Bonnie er en kjempe søt jentepus med silkemyk pels, på 10 måneder (født 20/10-16). Hun elsker å få kos når hun ligger i sofaen eller i vinduskarmen. Det er spesielt godet å bli klødd bak ørene. Hun kan bli helt ekstatisk når hun koses med og da presser hun hodet sitt mellom sofaputene og bare nyter oppmerksomheten. Som sin bror Clyde, er hun nysgjerrig og følger etter deg, nyter solen gjennom vinduet og elsker å være ute og snuse på altanen. Hun er en rolig pus som gir beskjed når det er noe hun vil og har de nydeligste grønne øynene. Elsker å leke med fiskestang og små baller og mus, men så lenge det triller og lager lyd er Bonnie fornøyd. Følger etter matmor over alt og elsker å utforske nye kriker og kroker i huset. Bonnie er nysgjerrig på nye mennesker, men holder avstand og trenger tid på å bli trygg. Hun trenger et rolig og voksent hjem, uten barn, og veldig trygge utemuligheter når hun med tiden er klar for det.

SOFUS

Sofus er en veldig sosial katt som liker å være der det skjer. Han er fortsatt redd for høye lyder og mye bevegelse, men sitter man og spiser, snakker eller ser på TV kommer han gjerne bort og sier hei (bokstavlig talt. Han mjauer/piper en del). Hans favorittleketøy er hårstrikker, og lar man en hårstrikk ligge på et bord kan man garantere at den forsvinner når man ser bort. I oppførselen er han litt lik en hund: kaster man en hårstrikk kommer han tilbake med den. Han "logrer" med halen når han koser seg, og han liker å bli klappet på magen. Han er en veldig "aktiv" koser, og strekker seg etter hendene. Noen ganger kan han bite mens man koser, men det er aldri hardt, og han fortsetter kosen.

FINNBECK

Finnbeck er en skikkelig sosial og kjærlig liten gutt som elsker folk og
leven. Når han først kom til fosterhjemmet var han litt redd, men han ble
fort trygg på sine nye omgivelser, og er nå er han en skikkelig koseklump
som krever kos også av fremmede. Han er blitt utrolig selvsikker, og er
sjefen i huset. Finnbeck er en stor katt med mye energi og god appetitt.
Han elsker kos, og kommer løpende og slenger seg på fanget både på
sofaen og i sengen. Han vil hele tiden være der fosterfamilien er, og
følger etter dem når de lager mat, vasker, eller er på badet, og han
snakker masse! Finnbeck er en katt som vil passe inn i de fleste familier
uten små barn. Han liker godt å være ute, og må få et hjem med trygge
utemuligheter, slik at han kan få jakte og klatre. Finnbeck er en utrolig
herlig katt med flott personlighet, og utrolig godt selskap :)

BALOO OG BAGHERA

Litt om begge guttene, som er veldig knyttet til hverandre og vil bli veldig glad for å få et hjem sammen:

Baghera er en forsiktig pusegutt på ca. 3 år. Han elsker kos, men tar hovedsakelig kun i mot kos dersom han er sammen med broren sin Baloo i trygge omgivelser. Baghera vil trenge tid til å bli trygg i sitt nye hjem. Han gjemmer seg dersom han blir utrygg (f.eks ved høye lyder eller om en kommer for nær han). Han har derimot masse potensial til å bli en trygg pus, og tar stadig etter broren sin Baloo når det gjelder å leke og ta imot oppmerksomhet og kos.
Siste utvikling er nå at Baghera kan ta kontakt med matmor så snart han lukter at det kokes fisk. Da «glemmer» han å være forsiktig og kan tråkke rundt beina til matmor. Tidligere var ikke engang fiskelukt nok til å få ham frem fra under sofaen. Baghera elsker å være ute i luftegården og bør derfor ha tilgang til en trygg og sikret uteplass i et nytt hjem. Baghera er svært vennlig, men underdanig ovenfor andre katter som også bor i fosterhjemmet. Baghera har nylig begynt å «prate» litt, noe som tok flere måneder (han var helt «stum» de første månedene i fosterhjemmet, bortsett fra at han malte når han ble kost med). Det anbefales et tålmodig og rolig hjem for Baghera der han får muligheten til å utvikle seg i sitt eget tempo sammen med broren sin Baloo. 

Baloo er en leken og kosete pusegutt på ca. 3 år. Han er samtidig litt forsiktig og kan gjemme seg dersom det blir for mye bråk rundt ham. Han elsker oppmerksomhet, kos og bli lekt med. Det morsomste han vet er å springe rundt etter fjær i strikk.
Siste utvikling er nå at Baloo er blitt veldig sosial og liker å være der mennesket «hans» er. Han viser eksempelvis stor gjensynsglede når matmor har vært ute. Da kan han springe for å ta imot, «prate» høylytt mens han maler og «krever» kos. Imidlertid gjemmer han seg ennå dersom matmor får besøk, slik at det anbefales et rolig hjem. Han kan ellers gjerne ligge i sofaen ved siden av matmor og bli kost med eller sitte på kontorpulten å «hjelpe til» når det jobbes. Baloo elsker å være ute i luftegården der han kan tilbringe timer om gangen. Han bør derfor ha tilgang til en sikret luftegård/uteplass i et nytt hjem. Baloo er svært vennlig mot andre katter (prøver stadig vekk å kose med de andre kattene i fosterhjemmet, selv om han blir avvist gang på gang).

FALCK

Falck har gått lenge ute, og kom inn til oss med skitten og flokete pels og sulten som en hest. Etter en ordentlig pelsklipp og godt med mat er han nå svært fornøyd med tilværelsen. Han er sosial og vil gjerne ha kos, og liker å ligge og slappe av i alt av huler og stativ. Det er deilig å slippe å bekymre seg over når man får mat neste gang, og endelig ha tid til å vaske seg litt når det trengs! Snart vokser den fine lange pelsen hans ut igjen, og han blir en utrolig flott herremann. 

ELVINE

Elvine er den største søsteren av et kull på fire, og blir 1 år på selveste 17 mai. Hun er også den av søstrene som har tatt lengst tid å sosialisere. Det gikk tre måneder før hun i det hele tatt ville ta i mot kos fra mennesker. Dagen søstrene flyttet ned til senteret og Elvine fikk være alene i fosterhjem, endret alt dette seg. Da kunne man endelig se den kattungen hun egentlig var. Hun oppsøkte kos hos fostermor med en gang og har virkelig blomstret siden! Hun er fortsatt skvetten av seg og vil nok alltid være litt var på fremmede mennesker og brå bevegelser/skumle lyder. Derfor bør Elvine komme til et rolig hjem uten barn, og holdes inne en lang periode/til hun blir mer trygg. Elvine elsker å klatre i høyden og hadde sin favorittplass i 3dje etasje på klatrestativet, ved vinduet. Der har hun hatt full kontroll på alt spennende som skjer utenfor! Hun elsker å leke/jakte - det går mest i leker med stang og snor og ting som beveger seg i luften, men favoritten har vist seg å være når fostermor kaster leker fra en side av rommet til den andre. Her er kunsten å få kastet leken høyt og buet nok til at hun rekker å løpe/hente den inn! Hun vil nok trenge en liten hule å kunne trekke seg tilbake til hvis hun vil ha fred eller det skjer noe skummelt. Den eller de som adopterer Elvine vil nok oppleve at Elvine vil bli veldig knyttet til de, og hun er en katt som vil fotfølge deg rundt i huset. Hun liker ikke å være alene for lenge av gangen, dette sier hun fra om ved å mjaue mykt til deg når du kommer hjem. Ellers er hun ikke en veldig vokal katt, men hun puster veldig tungt og maler når hun koser seg. Når arbeidsdagen er ferdig og du kommer hjem vil hun nok møte deg i døren og legge seg over føttene dine for å få kos. Hun elsker å slappe av i sofaen med deg, og vil strekke seg ut langsmed bena dine eller over leggene dine. Før hun flyttet ned på senteret hadde hun akkurat begynt å komme opp i fanget til fostermor, så dette vil nok bli en ny favorittplass når hun lærer nye eiere å kjenne. Elvine elsker også å bli børstet, noe som kommer godt med for svarte puser. Hun liker å bli kost på rundt hodet, langs med hele ryggen, under magen og helt øverst på halsen, mellom frempotene. Når hun blir kost med, ligger hun å ruller seg rundt på sofaen/bakken og av og til syns hun dette er så godt at potene bare blir liggende å sprike konstant under seansen. Hun har enda ikke villet blitt løftet på, men vi har øvd litt på det i fosterhjem og man har sett fremgang her, så det kan fullt være at nye eiere på sikt vil kunne løfte og holde henne. Hun har vært litt vrien i matveien når det gjelder våtfor, men etter mye utprøving i fosterhjem har det vist seg at hun i hvert fall elsker Gourmet Perle (filleter i saus) og Royal Canin Kitten instinctive.Om hun noensinne skulle trenge piller, går de enkelt ned med ett av disse våtforene. Hun spiser det meste av godbiter, men den første godbiten vil hun aldri ta rett fra hånden din. Den skal ligge på bakken, slik at hun kan inspisere den nøye før den spises. Godbitene etter den første, tar hun veldig forsiktig, rett fra hånden din. Hun vil gå frivillig inn i transportbur hvis du ikke gjør noe stort nummer av det, eller om det gjøres i forbindelse med lek. Vel inne i buret liker hun å ha et teppe rundt buret, men med en liten gløtt foran, så hun kan følge med på deg og det som skjer rundt henne. Hun er rolig i buret ved korte bilturer. Elvine er kastrert, chippet og vaksinert og har fått ormekur.

EDEL

Edel er en nydelig liten jente på rett under året. Hun er en av et kull på fire og begynner, etter en lang sosialiseringsprosess, å bli klar for sitt eget hjem. Hun var ganske så livredd når hun kom i fosterhjem og det tok lang tid før hun turte å stole på mennesker. Hun har virkelig blomstret de siste månedene og vil bare fortsette å blomstre. Hun er fortsatt forsiktig av seg og kvekker til hvis det er noe uvant som skjer, og kan gjerne trekke seg tilbake til hulen sin om hun blir redd. Men, når hun lærer deg å kjenne, viser hun seg å være en skikkelig leken, sosial og kosete liten pus! Hun liker ikke å bli løftet på, men det kan endre seg med rett eier, tid og tålmodighet. Hun krabber titt og ofte opp i fanget for en kos og en cowboystrekk, og hvis humøret byr seg, kan det hende du får deg en liten kattevask i pannen! Hun elsker å leke og er en utmerket jegerinne- favorittleken er sprettballer og ting som flyr i luften. Det syns Edel er megagøy! Hun er et lite matvrak, så man kan med fordel passe på at hun ikke spiser for mye. På den andre siden er det en lek å få i henne piller- da de glir rett ned med maten. Hun sier gjerne fra til deg om hun føler seg oversett eller når hun vil ha kos, med noen myke mjau. Hun er kastrert, chippet og vaksinert og har fått ormekur. Hun går villig inn i transportbur om du ikke gjør noe stort ut av det og er forholdsvis rolig om hun må ut i bil. Hun er veldig nysgjerrig på andre katter og har aldri vist tegn til aggresjon, så hun kan fint gå overens med en kattevenn. Hun må få komme til et rolig, voksent hjem uten små barn, med trygge og rolige uteområder.

 

DICAPRIO

Dicaprio er en nydelig prins på 8 måneder (4/2-17) som er født ute, og ikkje kom i hus før han var rundt 12 uker. Han og brødrene har brukt veldig lang tid på å bli menneskevant, og de har fremdeles et langt stykke å gå. Dicaprio er en pus som er veldig nysgjerrig, og han vil gjerne være med overalt. Han er førstemann til å stikke hodet inn i eller oppi nye ting, og han følger meg gjerne rundt på mine gjøremål. Men selv om han er veldig frempå på mange måter, så er han fremdeles redd for å bli klappet. Eg får lov å ta forsiktig på en tå, hvis eg nærmer meg på rette måten, men han rygger med en gang eg prøver å røre han noe mer. Men, som de fleste puser så er han glad i våtfor, og da når han nyter god mat, kan eg få lov å stryke ham over ryggen. Dette jobber vi veldig med, og det er små fremskritt uke for uke :) Han er nok en veldig forsiktig pus, og vil nok være det for alltid. Men i sitt trygge miljø, med sin familie, vil han bli en flott huskatt. Han vil trenge tid til å bli kjent med nytt miljø/familie, men den/de som har rette forståelse og tålmodighet, får en fantastisk katt. Siden Dicaprio har den historien han har, og er så forsiktig som han er, er han en katt som må være innekatt. Kanskje, muligens, en gang i fremtiden er han trygg nok til at han kan gå ut, hvis hjemmet kan tilby veldig trygge, rolige og landlige uteområder. Dicaprio er veldig glad i vennene sine, og vil som innekatt helst omplasseres sammen med en av dem. De er samme type puser som Dicaprio (Manny, Micko og Magnum). Han omplasseres til et voksent, rolig og kattevant hjem, som ikkje har eller kommer til å ha barn.

ASKEPOTT

Askepott er en nydelig jentefrøken på nå 6 måneder, født ca. 25/7-16. Hun ble fanget inn når hun var ca. 8 uker. Da var hun livredd og og ville ikkje ha noe med oss tobeinte å gjøre. Etter iherdig sosialisering og tålmodighet, er hun nå en trygg, sosial og blid jente. Hun har fremdeles den litt redde kattungen igjen i "ryggraden", så hvis det blir noe "styr", eller noe uvant som skjer, så blir hun litt redd. Hun liker godt å bli klappet og kost med, og vi kan løfte henne opp og kose også, men ikkje for lenge, da vil hun gjerne ned igjen. Hun er en veldig aktiv og tøff jente, og hun er veldig glad i andre katter, og elsker å leke med, bryte med og jakte på stesøsken, som gjerne er større enn henne selv :)  Hun vil trenge et voksent og rolig hjem, gjerne med en kattevenn, og hun trenger rolige og trygge og landlige utemuligheter.

Når du overtar en kattunge fra oss, krever vi at den blir kastrert/sterilisert så snart den er gammel nok, dvs 6-7 mnd alder. Det er viktig at kattungen holdes inne til den er kastrert/sterilisert.

ARABELLE

Arabelle er en nydelig hunnkatt som trenger masse tid for å bli trygg i nytt hjem. Arabelle ble født ute sammen med søsken og har således ikke vært håndtert av menenskehender i starten på livet sitt. Vi vet at det vil ta tid før det blir knyttet bånd mellom katt/eier - men når det skjer så er det trofasthet for livet. For en type katt som Arabelle er det absolutt en fordel at det er en annen katt i hjemmet  som kan være en god "veiviser" for Arabelle.

Et kattevant hjem som har tålmodighet og kan SE det gode i Arabelle er det hjemmet som vil være godt og trygt.  Arabelle må være innekatt i lang, lang tid, og gjerne ha en sikret altan som Arabelle kan få lufte seg på fine dager.

Arabelle er sterilisert og chipmrket.

Kom innom for en prat og informasjon om nydellige Arabelle.